”At blive til nogen”

Inspireret af blandt andet Frederiksborg Amts Avis’s referat af debatmødet mellem gæve elever og byrådspolitikere i Byens Hus i Egedal om demokrati og den debat, der indimellem i medierne kører om krænkelser og politisk korrekthed samt også inspireret af oplysningerne om Endrup Skolens flotte karakterpræsentationer føler jeg anledning til at bemærke følgende:

Den kinesiske vismand Lau Tse har sagt ”Hvor en god vandrer er draget fordi, bærer jorden ingen mærker” eller sagt på en anden måde: ”En dygtig ordets mand/kvinde krænker ikke med sin tale. Den virkelige vise fører et jævnt og varsomt sprog”.

Har altid holdt meget at det citat og har også brugt det i en række sammenhænge.

Det er naturligvis vigtigt, at man er i stand til i en given sammenhæng at slå hårdt i bordet, men man må aldrig gøre det på en sådan måde, at bordet knækker uden efterfølgende at kunne repareres.

Den nye tyske leder af CDU Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) har været udsat for en såkaldt ”shit-storm” i anledning af en udtalelse hun kom med under et karneval, hvor hun fyrede en, efter min opfattelse, underholdende og morsom vittighed af.  Herudover tog hun afstand fra, at tyskere, der spiser kød ofte fremstilles som ”de største forbrydere i landet” samt endvidere fra, at en børnehave i Hamburg havde opfordret forældrene til at droppe børnenes indianer og sheik kostumer til dette års karneval.

Ifølge børnehaven skulle udklædningen ikke styrke stereotyper.

Den nye CDU-leder sagde blandt andet: ”Jeg ønsker mig et Tyskland, hvor børn kan få lov til at være børn”. 3 årige børn skal have lov til at lege cowboy og indianere uden at nogen siger til dem, at de skal være ”kultursensible”.

Jeg er her fuldstændig enig med CDU’s nye leder.

Trivsel, trivsel og atter trivsel og dannelse, dannelse og atter dannelse er det, der gør unge mennesker til sådanne hele mennesker, at de bedst muligt kan forberede sig til et på mange måder krævende men også spændende voksenliv, hvor der løbende stilles krav til omtanke og ansvarlighed.

Det må være helt centralt.

Det vigtige er, som jeg ser det, at man ”bliver til nogen”.

Bliver man det, skal man nok også ”blive til noget”, og her mener jeg noget spændende og meningsfulgt og nyttigt.

Efter min opfattelse må det være det, der er meningen med al skoleundervisning.

Således som jeg vurderer det, er vores gode skoler i Fredensborg Kommune helt med på det og det synes jeg, man kan glæde sig over.

Christian de Jonquières (K)
Kongevejen 38, 3480 Fredensborg