Debat: Kan kommunens træningscentre genåbnes?

 

Debat Fredensborg – 05. maj 2020 kl. 09:20
Af Jesper Tvilde, Næstformand, Konservative Fredensborg, Eskildsvej 7, 2990 Nivå

 

 

 

 

 

Åbent brev til Hans Nissen, Formand for senior og socialudvalget

I Fredensborg Kommune kan man som pensionist træne på et at kommunens fem træningscentre. Træning giver overskud mentalt og fysisk og en forbedret livskvaliteten hos mange seniorer. Adskillige seniorer benytter denne mulighed for at holde sig sunde og friske.

Kommunens træningscentre er lukket ned i forbindelse med Corona-krisen og der er pt. Ingen planer for hvornår de åbner igen.

Omkostningerne ved manglede adgang til træning er en dårligere fysisk tilstand hos flere seniorer, flere faldulykker og længere genoptræningstider.

Jeg har et par konkrete spørgsmål:

Kan de kommunale træningscentre genåbnes for alle seniorer, der ønsker træning?

Hvis det ikke er muligt at åbne for alle ældre, hvad så med i det mindste at åbne for genoptræning til de borgere, der har behovet efter operationer eller lignende?

Den ekstra omkostning, der er i forbindelse med at genåbne træningscentrene, er hurtigt sparet i forhold til den pris, der betales ved følgerne af den manglende træning.

Er det undersøgt, om kommunen midlertidigt kan leje sig ind i de mange private træningslokaler, der for tiden er tomme? Brugerbetalingen fra kommunens seniorer til de kommunale træningscentre, kan snildt overføres til de private aktører, hvis der kan findes en ordning, som begge parter kan enes om.

En sund sjæl i et sundt legeme kommer ikke af sig selv, det kræver blandt andet et træningscenter.

Med håb om et hastigt svar.