K er fulde af visioner for udvikling og fornyelse

Formanden for Venstres Ungdom Hørsholm/Fredensborg, Emilie Stæhr Frederiksen, har under overskriften ”Byrådet mangler visioner for udvikling og fornyelse” skrevet et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis den 5. september 2017 og her spurgt ind til, hvor V og K er i relation til byudviklingen og fornyelse.

Jeg er helt enig med skribenten i, at kommunen skal gøre sig attraktiv med nye moderne boligområder som vil tiltrække nye købestærke borgere.

At byrådet og herunder de konservative, ikke skulle være aktive, i relation til byudvikling og fornyelse, kan jeg ikke nikke genkendende til.

Lad mig blandt andet for så vidt angår Fredensborg By, henvise til byggeriet ”Asminderød Have” og det byggeri som Huskompagniet nu er i gang med omkring Super Brugsen.

Hertil kommer planerne om boligbyggerier på Kongevejen 21 i Fredensborg på den gamle Allers grund.

Vi udlægger til boligområder og til erhverv, men vi har i vores kommune en særlig forpligtelse som følge af den fantastiske natur vi har løbende at sikre kommunens naturskønne områder.

Mange tilflyttere vægter netop den smukke natur, når de skal vælge et nyt tilflytningssted.

Derfor har vi konservative i byrådet målrettet arbejdet blandt andet for, at der ikke kommer boligbyggerier på det naturskønne område på Humlebæk Syd.

Er meget enig i, at vores lokale forretningsliv, ligesom forretningslivet i andre kommuner, generelt har det svært. Det gælder desværre ikke kun her i vores byområder.

Vi er løbende i dialog med forretningslivet for at se, hvad vi som kommune mest hensigtsmæssigt kan gøre for at hjælpe.

For så vidt angår Jernbanegade i Fredensborg By, vil vi konservative gøre alt, hvad der står i vores magt for at skaffe de bedst mulige rammer for forretningslivet.

Vi har tidligere foreslået, at der i Fredensborg By blev etableret et kongeligt museum enten i bygningen Hegels Minde eller i det gamle posthus.

Det har desværre ikke kunne lade sig gøre.

Miljø- og Fødevareministeriet har for kort tid siden sendt et forslag til Nationalpark Kongernes Nordsjælland i høring.

Det vil derfor være helt fantastisk, hvis der i Fredensborg By kunne etableres et museum med udgangspunkt i ”Kongerne Nordsjælland”.

Det ville givet også have en afledt positiv virkning, at det vil gavne forretningslivet i Fredensborg By. Det er en proces, som jeg gerne går aktivt ind i.

Jo, vi er fulde af visioner for udvikling og fornyelse.

Christian de Jonquières

Medlem af byrådet for De Konservative