Tag ansvar for Fremtidens Fredensborg. Dig, Corona og Dækningsafgiften

Af Jesper Tvilde. Spidskandidat, Konservative

21/12-2020

Jeg elsker at bo i Fredensborg Kommune med dens mange tilbud. Masser af skøn natur, skov, marker, sø og hav. Træning i et lokalt motionscenter. Kulturelle tilbud i verdensklasse. Kulinariske oplevelser af forskellige art og pris samt muligheden for en god film på et stort lærred er blandt de mange tilbud, jeg er storforbruger af.

 

Desværre ser det sort ud for mange af de tilbud i denne Coronatid. Den seneste nedlukning i onsdags har tvunget alle museer, alle fitnesscentre, alle biografer og alle restauranter og cafeer til at holde lukket. Forståeligt nok i folkesundhedens tegn. Det bliver vi nødt til at acceptere.

 

Heldigvis er der lys for ende af tunnelen, der er en vaccine på vej. Og med lidt held er vores samfund normaliseret inden for en overskuelig fremtid. Desværre bliver den ventetid for lang for nogle af de cafeer, restauranter, kulturelle tilbud og fitnesscentre, der kæmper for deres overlevelse for anden gang i år på grund af Corona. De har brug for alt den hjælp de kan få for ikke at dreje nøglen om, og heldigvis er staten på vej med hjælpepakker, men spørgsmålet e,r om det er nok til at virksomhederne overlevet til efter en genåbning af samfundet?

 

Hvis du, som jeg, vil have adgang til de mange dejlige tilbud vi har i Kommunen, kræver det handling. Det kræver lidt hjælp. Det kræver en indsats og et ansvar. Køb en gavekort til din lokale restaurant, køb en overnatning på din nærmeste kro til en gang i foråret, køb et medlemskab af dit lokale fitnesscenter. Køb et årskort til dit nærmeste museum. Også selv om du ikke kan benytte tilbuddet i morgen. Hvis vi alle tager ansvar og bruger lidt af vores opsparing eller feriepenge lokalt i kommunen i dag, er der større chancer for at en hård ramt branche med en masse virksomheder også vil bestå efter Corona.

 

Lokalt kan og skal vi selv hjælpe og tage ansvar med at bruge penge der hvor vi bor.

 

Nationalt har Folketinget taget ansvar og etableret flere hjælpepakker til en hårdt ramt branche.

 

Kommunalt skal vi også tage ansvar. Derfor foreslår det Konservative Folkeparti at fremrykke afskaffelsen af dækningsafgiften fra 2024 til i morgen! Dækningsafgiften er en skat, som erhvervslivet betaler, der beløber sig i lidt over 9. mio. kroner årligt. Jeg mener at erhvervslivet har brug for de penge nu, i dag, og ikke om fire år. Jeg skønner vi har råd, idet kommunen har en kassebeholdning på over 275 mio. kroner her i udgangen af 2020.

 

Det er en fælles indsats at komme igennem Corona. Folketinget har vedtager hjælpepakker. I kommunen bør vi afskaffe dækningsafgiften snarrest. Som borgere bør vi støtte de lokale restauranter, kulturtilbud, biografer, fitnesscentre, overnatningstilbud og andre erhverv, der er hårdt ramt af Corona. Ved at stå sammen, kommer vi bedst igennem Corona. Ved at stå sammen og bakke op, har vi fortsat en attraktiv kommunen men mange alsidige aktiviteter og tilbud i en post-corona tid.

 

 

 

 

 

https://sn.dk/Fredensborg/K-Corona-boer-fremrykke-skattelettelse/artikel/1395394