To swim or not to swim!

Debatindlæg i lokalavisen link

af

Jesper Tvilde

Næstformand Konservative, Fredensborg

 

Debatten om svømmehallen i Nivå er på ny dukket op!

Politik er den mulig kunst, hvor det bedste argument bør vinde.

Jeg hører tit argumenter for, at vi bør bygge en svømmehal, fordi vi har råd, fordi vi er den eneste kommune i landet, der ikke har en svømmehal. Sågar har Per Frost Henriksen været ude at sige noget så sexet som, at det vil gavne kommunens sundhedsprofil at få en svømmehal!

Som politiker i en kommune bør det være ens fornemmeste opgave at give den bedste service til de borgere, der bor i kommunen, med den økonomiske ramme, som eksisterer!

Det er rigtigt at brugen af en svømmehal kan løfte sundhed og livskvalitet. Det gavner motion at svømme. Svømning er med til at forebygge og svømning er godt for genoptræning og en svømmehal er en fantastiks legeplads for børn. Men alle de muligheder har borgere i Fredensborg Kommune allerede og de kan dagligt benytte sig af dem i en af de mange svømmehaller, der allerede eksisterer.

Det er min påstand at de fleste borgere i Fredensborg Kommune kan komme i svømmehallen på under 30 minutter med lidt planlægning. På 15 minutter hvis man som borger har adgang til bil. Der er eksempelvis svømmehaller i Hørholm, Birkerød, Farum, Hillerød og Helsingør.

At bygge en ny svømmehal i Nivå vil ikke mærkbart ændre på den service som borgerne i Fredensborg kommune har adgang til. De fleste borgere vil stadigt skulle bruge 15-30 minutter på at komme i svømmehallen, selvom den lå i Nivå. Derfor mener jeg ikke at de argumenter er tungtvejende nok i forhold til at vi som kommune bruger +85 millioner kroner i anlæg og +4 millioner kroner om året i drift på at bygge en ny svømmehal. De penge skal bruges bedre!

Det eneste argument, som jeg er lydhør for i forhold til en svømmehal, er, at vi som kystnær kommune, omgivet af vand, har et ansvar for at lærer vores skolebørn at svømme! Men før vi bruger en formue på at bygge en svømmehal med det formål, burde der laves en tilbundsgående undersøgelse om vores skolebørn kan lære at svømme i de svømmehaller, der allerede eksisterer omkring os.

Jeg arbejder på NGG og der lærer alle børnene at svømme i Hørholm svømmehal. Eleverne køres i bus frem og tilbage. De fleste skoler i Fredensborg Kommune vil kunne nå en eksisterende svømmehal på ca. 15 minutter i bus.

Jo vist vil vi måske blive en mere attraktiv tilflytter-kommune med en ny svømmehal. Men jeg mener, vi bør være en attraktiv kommune for de borgere, der bor her og ikke bruge fjollede mange penge på service, som borgerne allerede har adgang til.

Jeg savner virkeligt nogle gode argumenter for, hvorfor vi skal have en svømmehal i Fredensborg Kommune, men hører dem gerne.